Co to je Java?

Tuto otázku si klade většina lidí:“Co je to Java?“.  Pojďme si tedy o  „Ní“ něco povědět.

Java: Objektivně orientovaný programovaný jazyk neboli“Java“ vyvinula firma Sun Microsystems  a poprvé jej představila dne 23. Května 1995.

Java-Jeden z nejpoužívanějších programovacích jazyků na celém světě.Díky své přenositelnosti je využívána na Programech pracujících na různých systémech počínaje čipovými kartami (platforma : Java Card), přes mobilní telefony a různá zabudovaná zařízení (platforma: Java ME),desktopové počítače (platforma: SE) až po distribuční systémy rozprostřené po celém světě (platforma: Java EE). Tyto technologie se celé nazývají: Platforma Java. Firma Sun Microsystems dne 8. Května 2007 uvolnila zdrojové kódy Javy cca 2,5 milionů řádků kódu. Program Java bude dále vyvíjena jako open source Je několik spekulací o názvu Java jako takovém. Jednou z nich je, že název Java vnikl z oblíbeného nápoje programátorů Java.

Java™ původně vznikl pro využití na malých elektronických zařízeních, jako jsou například videa, televizory,audio systémy atd. Postupem času, ale vedl vývoj této aplikace k používání na desktopových systémech. Pro plné využití Javy je zapotřebí velkého množství knihoven. Jejich počet se stále rozrůstá a dále se přizpůsobují aplikacím fungujících na většině servrů které známe. Takovýto vývoj je dobrý ,ale Java™ se tímto čím dál tím více a více oddaluje použití v „malých“ elektronických zařízeních které mají omezené zdroje. Tomuto zabránila firma Sun Microsystems v roce 1998 zahájením vývoje nové verze pod názvem (Java ME™-Java Mobile Edition)To je kombinace specifikací a technologií, které umožňují zkombinování pro vytvoření systému, který odpovídá určité platformě kterou chceme cíleně vytvořit .Z názvu si již odvodíme že jde o systém který se zabývá hlavně mobilními zařízeními, které se zdaleka nemohou rovnat „velkým“ klasickým stolním počítačům.Jedná se tedy o program který lze spustit na „malých“ zařízeních Mobilních Telefonech.

Přidejte Komentář


Alfa Elchron Najdu vše na jednom místě - Najduvse.cz Toplist: Vše na Mobil ZDROJ.cz - katalog odkazů Seznam českých a slovenských internetových stránek cz-warez.com
CZIN.eu NRX.cz Mobily TopSites.cz LINKOVNÍK Výměna odkazů SeznamOdkazu.cz Hyperkatalog